• Taal aanpassen:

Over Olde Bolhaar

Olde Bolhaar werd in 2012 opgericht door Christiaan Olde Bolhaar met als standplaats de locatie Bad Bentheim/Gildehaus. In 2015 nam Olde Bolhaar Groenrecycling Wassinkbrink in Zelhem over en in 2018 volgde de aankoop van de locatie in Duiven. Verdeeld over locaties in Bad Bentheim/Gildehaus, Zelhem en Duiven zijn zestig medewerkers continu bezig met het optimaliseren van groene afvalstromen, het experimenteren met nieuwe recycletechnieken en het verfijnen van bestaande recyclemethodes.

Klanten in onder meer de potgrondindustrie hebben grote waardering voor de aandacht die Olde Bolhaar besteedt aan research en aan het zoeken naar nieuwe toepassingen. Olde Bolhaar komt op die manier niet alleen zijn klanten optimaal tegemoet, maar anticipeert bovendien op de continu veranderende milieuregelgeving in zowel Duitsland als Nederland. Olde Bolhaar verwerkt het groene afval van onder andere gemeenten, afvalverwerkingsbedrijven, land- en tuinbouwbedrijven en hoveniers. In de vestigingen in Zelhem en Duiven kunnen ook particulieren hun tuinafval en restgroen inleveren.

Bedrijfsfilm

Geschiedenis

2012

Oprichting Olde Bolhaar

Christiaan Olde Bolhaar richt Olde Bolhaar Ecoservice op met als vestigingsplaats
Bad Bentheim/Gildehaus.
2015

Overname Groenrecycling Wassinkbrink

Olde Bolhaar neemt Groenrecycling Wassinkbrink in Zelhem over. In deze vestiging kunnen ook particulieren hun groenafval inleveren.
2018

Aankoop locatie Duiven

Aankoop van de locatie in Duiven. Net als in Zelhem hebben ook hier particulieren de mogelijkheid hun tuinafval in te leveren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens Olde Bolhaar Eco Service

Uw groenafval optimaal verwerkt voor milieuvriendelijk hergebruik’. Dat is de missie van Olde Bolhaar Eco Service. Bij Olde Bolhaar zijn we continu bezig met het hergebruik van afvalstromen, het verbeteren van recyclemethoden en het experimenteren met nieuwe recycletechnieken.

Recyclen en hergebruik van afvalproducten

Olde Bolhaar gebruikt groenafval als grondstof voor de productie van diverse compostproducten en fossielvrije biobrandstoffen. Compost is een milieuvriendelijke, organische grondverbeteraar. Het verbetert de bodemstructuur en bevordert het bodemleven. Het resultaat? Duurzame groei van planten en gewassen en een goed leven voor bijvoorbeeld insecten.

Duurzame productie

Bomenkap tegengaan, daar helpt Olde Bolhaar graag aan mee. Daarom gebruiken we als grondstof vooral groenafval, bijvoorbeeld van gemeenten. Aangezien we onze biomassa op een duurzame manier verkrijgen, belasten we het milieu zo weinig mogelijk. Door ecologisch verantwoord te produceren maken we onze CO2-voetafdruk niet onnodig groot.

Biofiltermateriaal als natuurlijke luchtverfrisser

Milieu. Het staat bij Olde Bolhaar hoog op de prioriteitenlijst. En als we het over milieu hebben, dan gaat het niet alleen over CO2-uitstoot en emissiewaarden. Ook stankvermindering heeft een positief effect. Biofiltermateriaal is bijzonder geschikt om lucht te zuiveren. Steeds meer bedrijven die geuren veroorzaken passen deze methode toe. Denk bijvoorbeeld aan slachthuizen.

Zonnepanelen

Ons pand in Bad Bentheim is voorzien van 4000m² aan zonnepanelen. Dit is jaarlijks goed voor het opwekken van ruim 700.000kWh aan groene stroom. Door deze groene stroom besparen we ruim 322.000 kg CO2-uitstoot per jaar. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 3,2 miljoen kilometer autorijden!

Brandstof besparende machines

Bij Olde Bolhaar vinden we het belangrijk om ons machinepark up-to-date te houden. Dankzij innovatieve technologieën verbruiken onze machines minder fossiele brandstof. Onze huidige Volvo wielladers gebruiken bijvoorbeeld 20% minder brandstof dan hun voorgangers. Een ECO-pedaal op deze wielladers zorgt voor betere cyclustijden en brandstofbesparing. Daarnaast zorgt de technologie voor minder bandenslijtage, dus de banden gaan langer mee.

Snoeiafval voor Taxus Taxi

Olde Bolhaar Eco Service is een inzamelpunt voor de stichting Taxus Taxi. Bij onze vestiging in Duiven is het mogelijk om taxussnoeisel in te leveren. Het klinkt misschien gek, maar dit draagt bij aan het bestrijden van de nummer één doodsoorzaak in Nederland. Jaarlijks sterven er ruim 44.000 mensen aan kanker. Taxusnaalden bevatten het basisbestanddeel voor chemotherapieën. Behandelingen die essentieel zijn voor kankerpatiënten. Meer informatie over stichting Taxus Taxi? Klik hier.

Goede doelen

We vinden het belangrijk om regelmatig goede doelen te sponsoren. Zo hebben wij bijvoorbeeld al onderzoek op het gebied van kinderkanker gesponsord en ook de Stichting WensAmbulance mocht op onze steun rekenen. Stichting WensAmbulance laat mensen met een terminale of langdurige ziekte onvergetelijke momenten beleven.

Onze certificaten

De certificering van een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf garandeert dat het bedrijf naar behoren is uitgerust en georganiseerd en dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is. Ook is het een bewijs van de betrouwbaarheid en deskundigheid van de eigenaren en beheerders.

Het certificaat geeft aan dat de bedrijfsvoering van Olde Bolhaar Eco Service in overeenstemming is met de wet. Onze activiteiten betreffen de inzameling, het vervoer, de opslag, de verwerking en de recycling van (groen)afval.
bron: TÜV Nord

Certificaat downloaden

Onze compostproducten hebben het RAL-keurmerk voor afgewerkte compost, verse compost en substraatcompost. Het keurmerk garandeert dat onze producten een regelmatige en objectieve kwaliteitscontrole ondergaan. Daarnaast garandeert het keurmerk een hoge kwaliteitsnorm, afgestemd op en overeengekomen met wetenschappelijke instituten, gespecialiseerde instanties en consumentenorganisaties.
bron: BGK

Onze composteringsinstallatie beschikt sinds 1992 over het RAL-keurmerk. Daarom hebben wij in 2022 een oorkonde ontvangen vanwege het 30-jarig bestaan van het keurmerk voor compost.

Oorkonde downloaden

RHP-gecertificeerde substraten zorgen voor een optimale teelt. Het Nederlandse certificaat staat voor het feit dat het substraat voldoet aan de kwaliteitsnormen voor wateropname, luchtgehalte, pH-waarde en voedingswaarden. Dit betekent dat ons substraat zuiver en schoon is en dus veilig en zonder risico kan worden gebruikt voor de teelt.
bron: RHP.nl

Certificaat downloaden

Dit certificaat geeft aan dat de biomassa die wordt geproduceerd, verwerkt, verhandeld of gebruikt, duurzaam is. Het proces dat doorlopen dient te worden voor het behalen van dit certificaat bestaat uit een voorbereidingsfase en een bedrijfsbezoek. Tijdens het bedrijfsbezoek onderzoekt de auditor in hoeverre er wordt voldaan aan de eisen zoals vastgelegd in NTA 8080. Dit certificaat geldt voor de locaties in Duiven, Zelhem en Goor.

Certificaat downloaden

Onze locaties