Klasmann-Deilmann en Olde Bolhaar koppelen hun activiteiten op het gebied van groencompost productie en gaan in de toekomst samenwerken middels een joint venture. In de komende jaren wil het nieuw gevormde bedrijf zich ontwikkelen tot de belangrijke leverancier van hoogwaardige groencompost en andere hernieuwbare grond- en toeslagstoffen voor de substraatproductie.

Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 verwerft de Klasmann-Deilmann Groep 50% van de aandelen in zowel Olde Bolhaar Eco-Service GmbH, gevestigd in Gildehaus/Bad Bentheim, als Olde Bolhaar Eco-Service BV, gevestigd in Zelhem en Duiven. Gelijktijdig brengt Klasmann-Deilmann haar eigen composteringsinstallaties in Geeste en Dörpen in bij de ondernemingen van de Olde Bolhaar-groep. Het bedrijf zal in de toekomst worden geleid door Christiaan Olde Bolhaar, Managing Partner van de Olde-Bolhaar Groep, en door Ted Vollebregt, Managing Director van Klasmann-Deilmann Benelux BV.

“In Duitsland, Nederland en vele andere landen groeit de vraag naar hoogwaardige groencompost”, zeggen Moritz Böcking en Bernd Wehming, managing directors van de Klasmann-Deilmann Group. “Samen zullen we deze activiteit nu sterk uitbreiden naar alle belangrijke tuinbouwmarkten in Noordwest-Europa. Voor Klasmann-Deilmann is deze transactie van strategisch belang. In het jaar 2025 willen wij het aandeel hernieuwbare grondstoffen in onze substraatverkoop op groepsniveau verhogen tot 30%. Deze joint venture levert een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van onze grondstofbronnen en daarmee het veiligstellen van de beschikbaarheid van deze materialen.”

Olde Bolhaar en Klasmann-Deilmann werken al lang samen. Christiaan Olde Bolhaar: “Wij waarderen de gedeelde innovatiekracht en de gemeenschappelijke hoge kwaliteitsnormen. Ons doel is om de joint venture de komende jaren uit te bouwen tot de toonaangevende leverancier van substraatklare en gecertificeerde groencompost en andere hernieuwbare grondstoffen in Noordwest-Europa. Met name de locatie in Duiven is van strategisch belang vanwege de uitbreidingsmogelijkheden en de gunstige logistieke ligging.”

Ted Vollebregt vult aan: “De ontwikkelingen in de Europese commerciële tuinbouw en substraatsector creëren een solide uitgangspunt voor onze gezamenlijke activiteiten. We brengen onze competenties samen en kunnen gebruik maken van synergiën. Op deze manier zorgen we ervoor dat de toenemende vraag naar organische en hoogwaardige grondstoffen voor de productie van groeimedia straks op een nog hoger niveau kan worden ingevuld.”